Tennisverdenen

Tennisåret 2016

tennis open_303785627

Tennisåret 2016 er i skrivende stund straks halvspilt, og de første seks månedene har som ventet gitt oss tennisentusiaster mye å glede oss over. Vi skal her se kort på årets største hendelser så langt, og dessuten hva vi kan glede oss til i månedene som kommer.

Australian Open ble som vanlig årets første virkelige høydepunkt. Serbiske Novak Djokovic forsvarte som ventet tittelen fra 2015 selv om briten Andy Murray kjempet med nebb og klør for sin første australske tittel. Djokovic har i det hele tatt fortsatt sin dominans fra 2015 og virker nå mer suveren enn noensinne. Dermed ble det opp til damene å levere årets første overraskelse, som kom da den relativt ukjente Angelique Kerber slo storfavoritten Serena Williams.

Hva ventes i resten av 2016? French Open er allerede godt i gang og tegner til å bli et durabelig oppgjør mellom etablerte mestere og nye, spennende spillere. I Frankrike diskuteres det spesielt hvorvidt en av landets egne sønner kan nå til topps – Jo-Wilfried Tsonga ser farlig sterk ut i år – eller om dette blir en ny parademarsj for regjerende mester Djokovic. Uansett utfall kan vi deretter se fram til Wimbledon i slutten av juni og US Open i august. Her er det altså mye å glede seg til!