Tennisverdenen

Store norske tennisprofiler

tennis dude _332373488

Mens både danskene og svenskene har produsert en rekke spillere i verdensklasse, har Norge aldri vært noen stormakt i tennissporten. Å snakke om store norske tennisprofiler kan derfor ved første øyekast synes som en øvelse i ironi, men begrepet «størrelse» er notorisk relativt, er det ikke?

Skulle man likevel trekke fram kun én norsk spiller som har utmerket seg internasjonalt, må det være oslogutten Christian Ruud. Den høye, elegante nordmannen deltok i OL både i Barcelona i 1992, Atlanta i 1996 (hvor han nådde tredje runde) og Sydney i 2000. Ruud deltok også i samtlige av de fire major-turneringene. I Wimbledon maktet Ruud aldri å kvalifisere seg til andre runde til tross for fire forsøk, men i Australian Open i 1997 gikk det bedre; Ruud kjempet seg helt til fjerde runde før motstanden ble for sterk, og bidro dermed til å sette Norge på det internasjonale tenniskartet. I tillegg til major-turneringene vant dessuten Ruud tolv såkalte Challenger-titler, en imponerende prestasjon etter enhver målestokk.

På sikt kan Christian Ruuds største bidrag til norsk tennis uansett vise seg å komme i form av hans sønn Casper. Unggutten er spådd en lysende framtid i tennissporten, og ble i 2014 den yngste vinneren av kongepokalen i norgeshistorien.