Tennisverdenen

Store norske mesterskap i tennis

tennis norway_53884105

Når Norge i dag ikke kan skryte av å arrangere noen av de virkelig store mesterskapene i tennis, skyldes det definitivt ikke manglende vilje til å prøve. Ildsjeler i tennismiljøet i Oslo har nemlig ved flere anledninger forsøkt å bringe ATP-touren eller andre viktige turneringer til Norge, men ingen av forsøkene har båret frukter på sikt.

Det kanskje mest vellykkede forsøket var det skandinaviske innendørsmesterskapet i tennis, som ble avviklet mellom 1936 og 1979. Ettersom de fire deltakerlandene (Skandinavia pluss Finland) vekslet på å arrangerte mesterskapet, fikk Norge flere ganger æren av å være vertsland for turneringen. I 1979 sa det imidlertid stopp på grunn av manglende interesse. Oslo har dessuten vært arrangør av en runde i ATP-touren. Dette skjedde dog i 1974, og eksperimentet ble aldri gjentatt.

Dermed er norgesmesterskapet i tennis fortsatt landets desiderte største begivenhet. Turneringen blir arrangert hvert eneste år og får i det minste en viss oppmerksomhet fra norske medier. På sikt er det uansett grunn til å tro at tennisen vil få en oppsving her til lands. I Casper Ruud har Norge nemlig et talent av de sjeldne, og slik Magnus Carlsen og Thor Hushovd har gjort sine idretter populære blant nordmenn ved å vinne internasjonale mesterskap, kan Ruud gjøre det samme for tennisen.