Tennisverdenen

Proffe pokerspillere fra tennisverdenen

tennis_poker_94190614

Poker er et spill for alle og enhver. Uansett hvem du er, uansett hvor du er fra, hvor du bor eller hva du holder på med. Uansett hva du jobber med, hvor du tilbringer kveldene eller når du har tid til overs. Det er en grunn til at poker spilles av mange millioner mennesker verden rundt. I alle land. To grunner, faktisk. Godt for hjernen og godt for lommeboka. En ekstra grunn er sosialiseringen – man er omringet av mennesker som alle er forskjellige samtidig som de alle forenes av sin kjærlighet for konkurranser. Derfor er det ikke overraskende at mange idrettsutøvere har hoppet på trenden – inkludert tennisspillere.

Becker og Nadal

boris_becker_393793279Den mest kjente tennisspilleren som hoppet over til poker etter at tenniskarrieren var over, er nok Boris Becker – den magiske tyskeren som var ustoppelig på 80- og 90-tallet. Boris Becker er nå å se på de fleste store pokerturneringer. Becker er med på de fleste EPT-begivenheter (European Poker Tour), og har faktisk gjort det meget bra – det har noe med reaksjonsans og analytisk tankegang å gjøre. Dessuten fikk har raskt på plass en kontrakt med spillgiganten PokerStars.

rafael_nadal_329357510Med denne kontrakten fikk alle det de ville ha – PokerStars tiltrakk seg enda mer oppmerksomhet (de har også kontrakt med Neymar og Ronaldo) mens Boris Becker fikk spille flere turneringer. Også en annen tennislegende har skrevet kontrakt med pokergigantene nylig, selveste Rafa Nadal. Kontrakten til Becker og Nadal er nå avsluttet.

Kafelnikov spiller kortene riktig

Mange husker også Jevgenij Kafelnikov, russeren som vant French Open gjentatte ganger på 90-tallet. Totalt vant han over hundre millioner kroner i pengepremier i løpet av karrieren, og den solide inntekten fortsetter. Nå om dagen spiller han nemlig poker på et profesjonelt nivå og er med på alle store turneringer verden rundt. Selv om Becker har vunnet en del fra sitt pokerspill, er det Kafelnikov som virkelig har imponert – russeren har kommet i pengene under Poker-VM (WSOP) hele tre ganger, og vunnet over en million kroner.

Toppidrettsutøvere vet hva som kreves

Med en så god prestasjon blant tennisspillere på «pokerbanen», begynner man å forstå at det er en sammenheng mellom å være god i sport og god i poker. Det har å gjøre med konkurranseevner, hard viljestyrke og en gedigen innsats. Folk flest gidder for eksempel ikke tilbringe fem-seks år i trening kun for å være med på en tennisturnering. Samtidig gidder ikke folk flest lese fire-fem bøker om poker og spille uten innsatser i ett års tid før man registrerer seg på en turnering. Det blir for mye hodebry, rett og slett. For store investeringer (av tid og anstrengelser). Men idrettsfolk vet at man ikke kan gi opp ved første hinder. Man må investere både tid og krefter i sine mål.

Svulst i nakken ga Antonius ny karriere

Vi bør kanskje også nevne Patrik Antonius, en verdenskjent finsk pokerspiller som har vunnet over femti millioner kroner i diverse pokerturneringer for øyeblikket. Han startet nemlig som en tennisspiller og ble lovet en fremragende karriere av finske tenniseksperter, men skjebnen ville noe annet med Patrik. En svulst i nakken fikk ham nemlig til å henge tennisracketen på veggen og begi seg ut i en helt annen retning. Patrik ga heldigvis ikke opp – konkurransedyktige mennesker gir aldri opp. Ved å jobbe hardt, forbedre sine ferdigheter og lære av sine feil ble Patrik Antonius en av verdens mest beryktede pokerspillere innen kort tid. Og han er fortsatt i sine beste år.