Tennisverdenen

Norske tennisklubber

tennis club_408892912

Tennis ble aldri den store folkesporten i Norge, og blir i dag knapt viet noen oppmerksomhet i nasjonale medier. Desto mer imponerende er det derfor at såpass mange tennisklubber drives rundt omkring i vårt landstrakte land, og at disse klubbene så ofte kan stille med anlegg og fasiliteter av høy kvalitet. Her følger en kjapp titt på noen av dem.

Oslo Tennisklubb så dagens lys i oktober 1900. Det var denne klubben som var initiativtakeren bak grunnleggingen av Norges Tennisforbund i 1909. Klubben disponerer et flott klubbhus og anlegg ved Frognerparken, og har blant annet fått æren av å organisere NM de siste åtte årene. Holmenkollen Tennisklubb er en annen tradisjonsrik klubb. HTK, som ble grunnlag i 1936, disponerer hele elleve baner samt to ballvegger. Beveger vi oss lenger øst kommer vi til Blommenholm og Sandvika Tennisklubb, som ble stiftet i 1933. Denne har totalt 13 baner til disposisjon, hvorav ni er utendørs og fire innendørs. Lillehammer Lawn Tennisklubb ble på sin side stiftet allerede i 1893, lenge før sine rivaler i hovedstaden.

Tennis er ikke bare et østlandsfenomen. Bergen kan således skilte med Paradis Tennisklubb, eller PTK, som ble grunnlagt i 1985. Og hvis vi beveger oss nordover finner vi f.eks. Bodø Tennisklubb, som om to år feirer hundreårsjubileum. BTK disponerer fire utebaner samt en innendørshall med to baner.