Tennisverdenen

Norges beste tennisspiller

Norges Tennisforbund ble stiftet i 1909 og siden den gang har sporten hatt en plass i mange nordmenns hjerter. Christian Ruud er Norges beste tennisspiller gjennom tidene, og han deltok i Wimbledon-turneringen i 2000. Dette var faktisk siste gang en nordmann deltok i verdens mest prestisjetunge tennisturnering på seniornivå.

Ruud var i 1997 nummer 39 på verdensrankingen i tennis, og er dermed historisk i norsk sammenheng. Men hans sønn, Casper Ruud, ser ut til å gå i sin fars fotspor. I 2014 vant han norgesmesterskapet for herrer single som tidenes yngste. Han er også ranket som nummer 13 av juniorer under 18 verden over, i en alder av 16 år. I 2015 hadde han sin Wimbledon-debut, men ble dessverre slått ut i andre runde av juniorturneringen. Selv om han ikke fikk en drømmestart i Wimbledon, spår ekspertene ham en lysende framtid på tennishimmelen. Kanskje han er personen som kan sette Norge tilbake på tenniskartet i internasjonal sammenheng?

De høyest rankede internasjonale tennisspillerne

Uansett om du er interessert i tennis eller ikke, har du garantert hørt om de amerikanske søstrene Venus og Serena Williams. Disse spiller single, men også sammen i double-klassen. Sistnevnte er i dag ranket som den beste kvinnelige single-tennisspilleren med 21 Grand Slam-seire alene og 13 sammen med søsteren sin. Det betyr at hun er rett i hælene på de eldre tennisdronningene som har hele 22 og 24 Grand Slam-seire i single, nemlig tyskeren Steffi Graff og australieren Margaret Smith Court.

På herresiden er sveitseren Roger Federer og briten Andy Murray henholdsvis ranket som nummer to og tre. Men det var Njovac Djokovic som stakk av med Wimbledon-seieren i 2015 da han slo Federer, som forresten har vunnet turneringen syv ganger. Djokovic er for tiden ranket som nummer én på listen over verdens beste mannlige tennisspillere. Men man kan ikke snakke om verdens beste tennisspillere uten å nevne svensken Björn Borg som herjet Wimbledon og French Open på slutten av 70- og begynnelsen av 80-tallet. Han er nærmest blitt et tennisikon.