Tennisverdenen

Legenden Boris Becker

tennis boris becker_221951446

Boris Franz Becker er en av historiens mest fargerike, populære og ikke minst begavede tennisspillere. I løpet av en proffkarriere som strakte seg fra 1984 til 1999 vant den rødhårede tyskeren omtrent alt som kunne vinnes, samtidig som hans noe utsvevende privatliv gjorde ham til et yndet objekt for sladderpressen.

Becker ble verdensberømt allerede som 17-åring, da han som den yngste mannlige tennisspilleren gjennom tidene vant det prestisjetunge Wimbledon ved å slå legendariske Ivan Lendl i finalen. Dette ble den første av i alt seks major-trofeer, for Becker vant siden Wimbledon ytterligere to ganger, Australian Open to ganger og US Open en gang. Som om ikke dette var nok vant også Becker 13 individuelle trofeer i Masters-serien, en Grand Slam Cup og et olympisk gull før han la racketen på hylla.

Etter at Becker pensjonerte seg i 1999, ble navnet hans en stund mest forbundet med en av de mest medieomtalte skilsmisse- og farskapssakene i tysk historie. Becker la imidlertid sine personlige problemer bak seg, og gjør i dag stor suksess som treneren til den serbiske verdenseneren Novak Djokovic. Dermed er den temperamentsfulle tyskeren atter en gang tilbake der han hører hjemme, altså på toppen.