Tennisverdenen

De viktigste tennisturneringene

De fire viktigste tennisturneringene på verdensbasis går under fellesnavnet Grand Slam. Disse er Australian Open, US Open, French Open og selvfølgelig Wimbledon. Det ligger mye prestisje og penger i å vinne disse turneringene, og publikumsoppslutningen er som regel svært høy. I de fire turneringene kan man konkurrere i fem kategorier: damesingle, herresingle, damedouble, herredouble og mixed double.

Startskuddet for tennissesongen går av i midten av januar når Australian Open arrangeres i byen Melbourne. Deretter finner French Open sted i Paris i månedsskiftet mai/juni. Den tredje turneringen er Wimbledon, den eldste og uten tvil mest prestisjetunge av alle disse fire, som arrangeres i juni/juli hvert år. Denne turneringen er faktisk den eneste som spilles på gress. Tennissesongen avsluttes i New York i august/september. For en tennisspiller er det absolutt størst å vinne alle disse turneringene i samme kalenderår.

Stor prestisje å vinne Grand Slam

Det er faktisk bare fem mennesker til sammen som har vunnet alle turneringene i Grand Slam i løpet av ett kalender år. Tre kvinner: Maureen Connolly i 1953, Margaret Smith Court i 1970 og Steffi Graff i 1980. På herresiden tok Don Budge Grand Slam-seieren i 1938 mens Rod Lav faktisk har klart det to ganger, i 1962 og 1969. De største tennisstjernene gjennom tidene har i dag godt over 20 Gram Slam-seire, så de som debuterer i dag har høye mål å strekke seg etter. Om ikke lenge er det duket for den siste Grand Slam-turneringen i år, nemlig US Open. Serena Williams har stukket av med seieren på de tre andre turneringene i år, og man venter derfor i spenning om hun sikrer seg den siste seieren også. Hun ligger an til å slå tidligere tennisstjerner ned i støvlene.